Skip til hoved indholdet

Samsø deltager i ambitiøst klimaprojekt ’LIFE ACT’

Et otteårigt projekt

Samsø Kommune er en del af det otteårige projekt LIFE ACT: Action for Climate Transition, der sigter mod at løse udfordringer i forbindelse med implementeringen af danske kommunernes klimahandlingsplaner.

Projektet er et samarbejde mellem mange danske kommuner, regionerne og EU og har til formål at understøtte gennemførelsen af klimahandlingsplaner på tværs af landet med henblik på at opnå klimaneutralitet og modstandsdygtighed overfor klimaforandringer inden 2050.

Samsø Kommune deltager i fire ’arbejdspakker’ i projektet, som skal omsætte kommunens klimahandlingsplan fra ord til handling. EU medfinansierer projektet med 3,7 mio. kr. til udvikling og implementering af løsninger.

I projektet vil der blandt andet være fokus på klimaledelse, borgerinddragelse, læring og fælleskommunale indsatser. De erfaringer og løsninger, som udvikles i projektet, vil blive delt med kommuner i hele landet.

LIFE ACT skal udover at sikre implementeringen af klimahandlingsplanerne, også fungere som en platform for at skabe inspiration og samarbejde både på lokalt, nationalt og EU-niveau.

 

Vil gerne inspirere andre til at tænke mere helhedsorienteret

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Michael Kristensen håber, at en Grøn Helhedsplan kan være med til at give andre et grønt skub: ”Vi vil gerne både fortsætte og udvide vores rolle som grøn frontløber, og vi håber selvfølgelig på, at vi også kan inspirere andre kommuner til at gå til den grønne omstilling med en mere helhedsorienteret tilgang”.

 

Bruger EU-projektdeltagelse som en del af den strategiske tilgang

Forvaltningschef Lars Skovgaard siger om projektet:

”I Samsø kommune bruger vi EU-projektdeltagelse som en del af vores strategiske tilgang til at sikre implementeringen af Samsø kommunes klimahandlingsplan. Vi anvender EU’s mange programmer, initiativer og samarbejder til at finde og afprøve de bedste løsninger for Samsøs borgere, så vi samtidigt med at vi kvalificere den lokale indsats, sikrer os mest mulig grøn omstilling for de kommunalt afsatte midler.”

 

Arbejdstitlerne på de fire projekter med Samsøs deltagelse

  • Omstilling af land- og skovbrug

  • Synergier og merværdier

  • Helhedsorienteret vandhåndtering

  • Stigende temperaturer, hedebølger og tørke

Læs mere om LIFE ACT her (åbner i ny fane).

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Genveje til